8 Sfaturi gratuite de la un Arhitect de Interior


Timp de citire ~ 6 minute. Enjoy!


Un arhitect de interior este un arhitect specializat pe Interioare, chiar daca acesta este un apartament, o casa, un hotel, un restaurant, un teatru sau un club. Fiecare program de arhitectura este diferit si de aceea firmele de arhitectura de interior s-au specializat pe cate un program.

Cei care sunt prezenti in zona de birouri, fac doar birouri, cei care amenajeaza doar restaurante sau cluburi sunt prezenti pe partea aceea a pietei si tot asa.
Noi, echipa de arhitecti de la Artizone, 6 la numar, suntem specializati pe 3 mari programe de arhitectura: Rezidential, Birouri si HoReCa.


1. Specializarea arhitectului sau designerului

Am facut aceasta introducere pentru ca primul sfat este sa apelati la Arhitectul potrivit pentru proiectul vostru. Se poate ca un arhitect sau designer de interior sa nu poata realiza proiectul vostru la fel de bine ca cele din ariei lui de specialitate. Daca nu este evident, intrebati de la inceput care este specializarea biroului de arhitectura sau firmei de design interior.

Design interior living modern

2. Consultanta inainte de achizitie

Atunci cand esti in curs de achizitionare a unei locuinte noi sau al unui spatiu cu destinatie diferita, poti cauta si apela la un arhitect de interior pentru a te sfatui daca ceea ce vrei tu sa faci se preteaza pe spatiul respectiv. Se prea poate ca dupa ce te vezi cu spatiul, sa te intalnesti cu arhitectii si sa fiti nevoiti sa faceti compromisuri sau modificari care implica autorizari si respectiv timp si bani in plus.
La noi in tara acest lucru este foarte rar intalnit, dar noi am facut consultanta inainte de achizitie si a fost un succes. 

Design interior materiale natural

3. Marimea nu conteaza

Apeleaza la un arhitect de interior sau la un designer de interior indiferent de cat de mare este proiectul. Sunt multe firme sau free-lanceri care vor fi incantati sa preia si proiecte mai mici pe care firmele foarte mari le refuza.
Sunt multe afirmatii cum ca preturile sunt foarte mari si de aceea multi se feresc macar sa intrebe. Este o afirmatie falsa care s-a perpetuat si zona de arhitectura si clientii mai tarziu au de suferit.
Sunt mult prea multe alegeri in piata designului si de unul singur nu te poti descurca. 

Design interior camera copil

4. Planificarea este esentiala

Constructorii au nevoie de planuri si de schite ca sa realizeze proiectul vostru mult visat. Au trecut de mult vremurile cand desenati pe pereti pana unde sa vina faianta, cate prize sa traga si te trimiteau pe tine sa cumperi adeziv sau glet. Suntem in epoca tehnologiei, exista planuri exacte si randari care vor facilita munca tuturor pentru ca este singurul limbaj comun care va duce la realizarea proiectului intocmai. Exista tot felul de pompe, roboti si materiale care sa faciliteze munca constructorului si care eficientizeaza timpul. Spune da Tehnologiei pentru ca vei avea de castigat.

Proiect design interior

5. Mergi la sigur cu arhitectul tau

Arhitectii cunosc tot ce se misca pe piata in materie de furnizori, materiale si finisaje noi. Povestiti despre ceea ce va doriti si arhitectul de interior va sti exact la ce magazin sau showroom sa te duca. Fiecare firma are la birou mostre, paletare si cataloage de la furnizori si astfel se realizeaza intalniri super productive pentru ca poti alege mare parte din ele chiar intr-o singura zi.

Materiale design interior

6. Bugetul unei amenajari

Proiecteaza un buget de la inceput. Am mai povestit si cu alta ocazie ca sunt doua categorii de clienti : cei care au buget si cei care nu au buget. Fiecare categorie are nevoia ei de manageriere si cu siguranta pot spune din experienta ca un arhitect care duce la capat proiecte, stie sa te saftuiasca si sa faca un Management de Buget, asa cum facem si noi. Este foarte important sa apelezi la un arhitect de interior care te poate ajuta sa implementezi proiectul gandit de el. E foarte greu ca altcineva sa realizeze fizic ceea ce a conceput un Arhitect. De aceea trebuie ca Bugetul sa stea la baza Conceptului unui proiect cu buget limitat.

Pentru clientii care nu au buget, sau mai bine zis nu e clar definit, putem spune ca este fix invers, se realizeaza conceptul si bugetul este cel care rezulta la final.

buget design interior


7. Ganditi pe termen lung

Timpurile se schimba, o traim pe pielea noastra si o vedem in fiecare zi, ca sa nu mai zic de exemplele din trecut. Moda este trecatoare si se invarte ca o roata. Realizati proiectul dorit cu gandul ca acesta trebuie sa aiba o viata de cel putin 10 ani. Noi sfatuim toti clientii ca baza unui proiect sa fie trainica pentru ca ea este cea mai importanta si cea mai costisitoare. Asta inseamna sa refaci circuitele electrice daca imobilul are circuitul pe aluminiu, sa alegi parchet, gresie, faiata, usi de buna calitate si in nuante care nu se demodeaza, mobilierul sa il realizezi in nuante calde sau in culori sterse. Nonculorile sunt cele care se asorteaza cu orice accesoriu colorat.

Design interior durabil

8. Mergeti pe recomandari

Sfatul acesta este poate cel mai important. Cand alegeti constructorul este foarte important daca echipa de arhitecti va poate recomanda pe cineva de incredere si cu care a mai realizat proiecte. Pentru ceilalti frunizori este bine sa va lasati sfatuit de arhitectul sau designerul vostru pentru ca el va cunoaste oamenii si va putea coresponda cu ei si astfel va scuteste de mult timp pierdut. Mergeti la sigur cu designerii mobilisti.

recomandari design interior

Ti-a placut articolul si il consideri util si pentru prietenii tai? Share it!

© Copyright 2017-2019 arti-zone.ro