Amenajare interior garsoniera Floreasca

~ Suprafata amenajata - 32 mp ~ zona Floreasca ~ Stil Modern ~
~ Arh. Alexandra C. ~
~ Foto Sabin Prodan ~

Primul pas a fost  înlocuirea instalațiilor sanitare si electrice, apoi tavane si finisajele de pe pereti si pardoseala.  A urmat partea cea mai plăcută: amenajarea propriu-zisă. Cea mai mare provocare când amenajezi o garsonieră mică este valorificarea fiecărui metru pătrat, fără a aglomera spațiul. Am reușit să integrăm în 32 metri pătrați un pat, o canapea și o zonă media, lăsând spațiul să respire.
Cum există o singură cameră care servește mai multor scopuri, eficientizarea este cuvântul de ordine. Noi am pus accent pe locurile de depozitare, pe crearea mai multor spații și pe delimitarea lor simbolică. 

Bucătăria este lungă și îngustă, iar principalul ei avantaj este fereastra mare. În continuarea pervazului, avem un blat suspendat din lemn pe post de masă, completat cu două scaune tapițate verde-smarald. Ele creează un punct de interes pe fundalul pereților albi.
Pentru baie am ales gresie ce imită marmura și faianță albă, ca să ofere luminozitate încăperii destul de înguste. Lavoarul este montat pe un dulap alb, cu blat din lemn deschis și din același material sunt și două polițe așezate deasupra vasului de toaletă. O cabină de duș walk-in a luat locul căzii și astfel au mai câștigat spațiu.