In acest articol o sa prezentam mai detaliat ultima parte a procesului de proiectare: randarile fotorealiste.
Practic, randarea este o fotografie rezultata in urma procesarii computerizate a unui model 3D, model ce va integra toate detaliile proiectului.
Inainte de a face randarile trebuie sa stabilim impreuna culorile, finisajele sau chiar sa mergem prin showroom-urile din care vom alege produsele finale.
Cu cat stim mai exact finisajele precum: parchet, plinta, usi, culori de lavabil, tapet, mobilier, etc, cu atat randarea va fi mai apropiata de realitate, iar tu vei putea sa ai o viziune de ansamblu, inainte de achizitii.
Randarile de interior ne permit sa vorbim acelasi limbaj pentru ca discutam privind aceeasi imagine si e mult mai usor sa avem un proiect complet cu imagini fotorealiste pe care sa ne bazam atunci cand incepem etapa de executie.
Randare
Realitate
Minusuri
-timp extra - In functie de dimensiunea proiectului, generarea randarilor pentru o camera dureaza in medie 3 zile lucratoare.
-cost extra - Din cauza timpului de generare, randarile atrag dupa sine si extra costuri. Insa, aceste costuri se pot amortiza prin eliminarea neconcordantelor de viziune si comunicare dintre persoanele implicate in proiect.
Ca sa intelegem si mai bine, pentru randarea unei singure camere din proiect se fac teste de materiale, de proportii, se construiesc obiecte decorative pentru o atmosfera cat mai naturala, se fac teste de lumina si abia apoi se pozitioneaza camerele prin care se vor genera randarile finale.
Toate acestea duc la timpii mari de realizare insa beneficiile lor merita asteptarea.
Pentru un designer sau arhitect de interior, randarile au devenit o unealta aproape indispensabila.
Ti-a placut articolul si il consideri util si pentru prietenii tai? Share it!
Iti recomandam sa citesti si articolul Procesul de proiectare in designul de interior
Daca ai nevoie de randari de interior pentru proiectul tau, ne poti contacta aici!